050 211 5313 deprael@werkpro.nl

Onze leveranciers & partners 

De Prael Groningen streeft naar duurzame samenwerkingen. Zo zoeken wij zorgvuldig onze partners en leveranciers uit en werken wij graag samen met partijen die zich inzetten voor mens en milieu. Daarnaast proberen wij de interne economie binnen WerkPro te stimuleren door bij onze collega’s in te kopen. We zetten samen in op circulariteit! Hieronder kun je een overzicht van onze leveranciers vinden en de impact die zij maken.

De drankjes van THIJS-drinks worden gemaakt met overtollig vers fruit, zijn biologisch en vooral erg lekker. Hiermee biedt THIJS-drinks het betere alternatief op ijsthee en sapjes.

treeborn wines de prael groningen impact

Op ons menukaart staan twee mooie wijnen van Treeborn. Via Grape District kopen wij deze wijnen in. Voor elke verkochte Treeborn wijn wordt er een boom geplant via het WeForest project in India. Zo heeft WeForest al meer dan 22 miljoen bomen geplant! 

De Stiep

Een van de locaties waar WerkPro werk en begeleiding biedt is Zorgboerderij De Stiep in Zuidlaren. Op deze prachtige landelijke locatie biedt WerkPro werk en dagbesteding aan mensen met een (psychische) beperking. De Prael haalt er streekproducten, vrije uitloop eieren, scharrelvlees en producten uit de bakkerij vandaan!

Hanos

HANOS is een groothandel waar wij food- en non-food producten vandaan halen. Het diverse aanbod aangevuld met producten uit de streek zorgen ervoor dat wij elke dag genoeg in huis hebben om al onze gasten te voorzien van heerlijk eten!

Krikke

Bij Krikke halen we ons ambachtelijke vlees vandaan. De ambachtelijke slagers van Krikke bedienen ons van maatwerk en kwaliteit. Er wordt gewerkt met lokale en internationale vleesrassen die zijn geselecteerd op kwaliteit en authentieke smaak. Daarnaast is Krikke duurzaam bezig met zonnepanelen op het dak, elektrische auto’s en gebruiken ze slimme warmwatercirculatie. 

SBI

SBI Formaat helpt organisaties verantwoordelijkheid te delen en medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen. In samenwerking met SBI Formaat zijn we bezig om plastic fusten in te zamelen voor recycling. Dit gaat via GroenCollect die zich bezighouden met het op een duurzame, snelle en voordelige manier van afval ophalen.

Kegstar De Prael Groningen impact ondernemen
We maken gebruik van de herbruikbare en duurzame fusten van Kegstar. Dit doen we omdat we zo duurzaam en circulair mogelijk willen bierbrouwen. Kegstar werkt samen met brouwers om een efficiëntere en duurzamere toeleveringsketen voor fusten te leveren. In plaats van moeilijk te recyclen plastic fusten voor eenmalig gebruik delen brouwers de fusten van Kegstar. Door dit circulaire model verkleinen we samen de afstand die lege fusten afleggen en worden deze ook herbruikt!
Puro

De koffie bij De Prael is niet zomaar fairtrade, het is Puro koffie! Puro koffie zet zich in op álle belangrijke duurzaamheidspijlers en is daarmee een goede samenwerkingspartner op het gebied van duurzaamheid. Ze zetten zich in voor mensenrechten, het klimaat en biodiversiteit. Zo beschermt 1 kg Puro koffie 20m2 regenwoud! Dat is nou écht impact maken. 

ReFood

ReFood zorgt voor het inzamelen van etensresten, gebruikte (frituur)oliën, vetten en over datum producten. In hun eigen biogasinstallaties wint ReFood stroom uit voedselresten en bespaart daardoor jaarlijks 173.00 ton CO2! Gebruikte frituuroliën en vetten worden als grondstof voor duurzame biodiesel verwerkt. 

Baron Jansma

Bij Jansma Haule halen we streek- en biologische producten. Zonder onnodige toevoegingen en bewust. Veel producten halen ze zelf rechtstreeks van de boerderij. Een eerlijk bedrijf waar we graag mee samenwerken!

contact

DE PRAEL GRONINGEN
Boterdiep 75
050-2115313
groningen@deprael.nl

onderdeel van Stichting Botteldaip, verbonden met

De Prael wordt medemogelijk gemaakt door